Dag van de afwerking

Afspraak op
Dinsdag 15 oktober 2024
van 9 tot 18 uur

Brussels Kart Expo

Dag van de afwerking 2024

Pakt uit met unieke demonstraties en nuttige technische informatie voor de vakman

De Dag van de Afwerking wil meer zijn dan een traditionele beurs. We willen er een echte belevingsbeurs van maken, waar bezoekers niet alleen contacten kunnen leggen met vertegenwoordigers van fabrikanten, maar we willen de vakmensen er ook prikkelen met demonstraties uit hun vakgebied en nuttige technische informatie, op maat van de aannemer.

De organisatie van de Dag van de Afwerking heeft daarom een partnerschap gesloten met kenniscentrum Buildwise (het vroegere WTCB). De experts van Buildwise zullen doorheen de Dag van de Afwerking met praktische demonstraties en inhoudelijke seminaries ervoor zorgen dat de bezoekers nuttige kennis kunnen opdoen tijdens hun beursbezoek.

Gedurende de hele dag zal Buildwise demonstraties verzorgen, waarbij de bezoekers kunnen bijleren over actuele onderwerpen:

  • Aansluiting van ETICS op schrijnwerk: De aansluiting van ETICS met schrijnwerk zorgt vaak voor kopzorgen, zowel bij de uitvoerders van ETICS als bij de schrijnwerker. Er ontstaan dan ook heel vaak waterdichtheidsproblemen. Dilatatie van de dorpel, verborgen afwatering van het raam, screen of rolluiken en het gebruik van afdichtingsprofielen maken het nadien vaak een moeilijke opgave om de waterdichtheid te waarborgen. De bezoekers krijgen tijdens deze demonstratie praktische tips over hoe ze voor een goede, waterdichte aansluiting kunnen zorgen.
  • Verdrijving en opmeting van houten trappen: Op deze demonstratiestand tonen we een model van een correct verdreven houten kwartdraaitrap en demonstreren we aan de hand van video’s de verschillende courante verdrijvingsmethodes.
  • Nieuwe productiviteitsverhogende technieken: verbeterde spuitsystemen, ondersteuning door exoskeletten en digitale meettools. De voorbije jaren zag de schildersstiel heel wat technologische ontwikkelingen die kunnen helpen om de productiviteit van een schildersbedrijf te verhogen. 

  • Vochtmetingen: Veel afwerkingsberoepen moeten het vochtgehalte meten van de ondergrond waarop ze gaan werken. In deze praktische demonstratie leer je hoe je het juiste instrument gebruikt voor elk type ondergrond en wat de meest geschikte techniek is om de vochtigheidsgraad te bepalen. Een essentiële vaardigheid voor elke vakman!
  • Waterdichte aansluiting van douchebakken: Bij de aansluiting van een douchebak op de betegelde muren van de douche zijn vele elementen van belang: een waterwerende cementering, afdichtingsstroken en flexibele voegen. In deze demonstratie leert de vakman alle elementen en aansluitdetails volgens de regels van goed vakmanschap uit te voeren.

Schrijnwerkers, schilders, stukadoors, tegelzetters of parketplaatsers: voor alle afwerkingsberoepen valt er wel iets bij te leren! Dat geldt ook voor de inhoudelijke, gebalde seminaries (20 minuten) die gedurende de dag zullen plaatsvinden. Zo zullen de deskundigen van Buildwise toelichting geven bij de nieuwe Technische Voorlichtingen over de aansluiting van ETICS op schrijnwerk en houtskeletbouw, die in de loop van dit jaar verschijnen. Er zijn ook infosessies over vochtmetingen en een sessie die dieper ingaat op de waterdichtheid van douches.

We hopen op deze manier de bezoekers relevante technische informatie te bieden op een manier die aanspreekt: praktisch, compact en to-the-point! Maar het hoeft niet altijd serieus te zijn. Sectorfonds Constructiv zal ook op de beurs aanwezig zijn met verschillende simulatoren. Bezoekers kunnen in deze 3D-simulatoren uitproberen hoe goed ze overweg kunnen met een torenkraan, graafmachine of bulldozer. Pret gegarandeerd!

4 REDENEN OM ONZE VAKBEURS TE BEZOEKEN

Bezoekers maken bij >150 standhouders op 13.000 m² kennis met een gevarieerd en actueel aanbod van afwerkingsproducten. Toegang tot de beurs is volledig gratis!

In een informele en ontspannen sfeer kunnen de bezoekers kennismaken met de nieuwigheden uit de installatiesector. Dankzij de gratis uitgebreide catering hoeft u bovendien geen honger of dorst te lijden.

Dit jaar zal het de zeventiende keer zijn dat Dag van de Afwerking plaatsvindt. We kunnen dus spreken van een vaste waarde in de sector. Vorig jaar lokte de beurs 3000 tevreden bezoekers. En wie eens geweest is, komt het volgende jaar zeker terug. Hét bewijs dat de bouwprofessionals aan hun trekken komen op dit event.

Traditioneel voorzien we een paar seminaries, meer info daarover volgt later.

Ook dit jaar pakken we uit met een demonstratiegedeelte in Hall A.

Dag van de afwerking 2023

VIDEO
Video afspelen

Dag van de afwerking in cijfers

0
In 2024 zal de beurs
17 kaarsjes uitblazen!
0
EXPOSANTEN STELLEN TIJDENS DE BEURS HUN NIEUWSTE PRODUCTEN VOOR
0
VIERKANTE METER OPPERVLAKTE IN VIER BEURSHALLEN
0
BOUWPROFESSIONALS AANWEZIG OM IN CONTACT TE KOMEN MET ELKAAR

DE VAKBEURS, STAND PER STAND

Download hieronder de plattegrond van de vakbeurs 2023.

Praktisch info

Alles wat u moet weten...

Brussels Kart Expo
Alfons Gossetlaan 9
1702 Groot-Bijgaarden

De parking is betalend, zowel voor bezoekers als voor exposanten(€ 10).
Betaling kan cash of via bancontact.

 

De beurs gaat door op dinsdag 15 oktober 2024 en is geopend van 9 uur tot 18 uur. Er is een open bar van 10 uur tot 18 uur. De foodstands zijn geopend van 10 uur tot 15 uur en van 16 uur tot 18 uur.

De toegang tot de beurs is volledig gratis. Vooraf inschrijven via de website is verplicht.Na inschrijving ontvangt u via e-mail een persoonlijk e-ticket met QR-code. Breng dit ticket geprint mee of laat de barcode scannen vanop uw smartphone.
 

Constructiv werkt momenteel aan een speciaal programma voor scholen.

Wij zullen later nog meer info over het programma posten.

Fotoalbum 2023

Mediapartners

Kent u onze vaktijdschriften al?
Vlaamse Schrijnwerker
Parket
Schilder
NAVAP
S